Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felaktig felparkeringsavgift

Gunnar Hallin från Åsbro tvingas att betala felparkeringsböter som skett i Göteborg trots att varken han eller bilen har varit där.

Annons

Tidigare i veckan fick Gunnar Hallin från Åsbro en påminnelse från Transportstyrelsen om att han inte hade betalat en parkeringsavgift på 800 kronor efter en felparkering i Göteborg.

– Jag har inte varit i Göteborg på flera år och bilen som jag äger har aldrig varit där. När jag fick brevet från Transportstyrelsen så ringde jag runt och det visade sig att Polisen i Göteborg hade fått in en anmälan om felparkering från Göteborgs kommun. Samma dag som felparkeringen ägde rum så var jag och min fru hemma i Åsbro och plockade lingon, säger Gunnar Hallin.

Enligt Gunnar Hallin så stämmer bilens registreringsnummer med det nummer som står i Transportstyrelsens brev. Dock så står det att färgen på bilen är ljusgrön, men i själva verket är Gunnar Hallins bil gul.

Har inga bevis

– Jag tycker att det här strider mot rättssäkerheten. De har ju inga bevis. Jag tycker att parkeringsvakten kunde ha tagit bilder på bilen som fick böteslappen, säger Gunnar Hallin.

Det Transportstyrelsen och polisen uppmanar Gunnar Hallin att göra nu är att betala böterna på 800 kronor och sedan skriva till polismyndigheten i Göteborg och begära en rättelse.

Annons