Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Felbehandlad patient blev av med fot

En patient som hade problem med foten utsattes för en rad felaktiga beslut av vårdpersonalen. Situationen blev till slut så akut att patientens underben fick lov att amputeras. Nu har Örebro läns landsting lämnat in en lex Maria-anmälan om händelsen.

Patienten som lider av ångest kom till psykiatrin i februari förra året eftersom han misstänkte att han drabbats av biverkningar av sin medicin.Patienten hade börjat få ont i foten. Primärevården misstänkte att det handlade om en infektion och satte in antibiotika. Patientens fot skulle röntgas men patienten uteblev från besöket. En remiss skrevs till primärvården som aldrig kallade patienten.När patienten kom tillbaks till kliniken hade hans problem med foten förvärrats. Patienten fick besöka akuten som ansåg det vara så illa ställt med foten att underbenet tvingades amputeras bort.