Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felbokningen: Borgen blev Borg

(UPPDATERAD 14:41) Krogen Cornelis i Grythyttan trodde att de hade bokat schlagersångaren Nick Borgen på lördag. Men artisten som var bokad var Nicke Borg. Spelningen var nära att ställas in på grund av fadäsen.

Annons

Vid 14.10-tiden på torsdagen meddelade Nicke Borgs bokningsagent att spelningen ställs in. "Det blir fel mot alla och framförallt den publik som köpt biljetter till en annan artist", menade Nicke Borg via sin agent.

Tio minuter senare kommer ett nytt mejl: "Justering! Vi kör som planerat ... Nicke Borg kommer till Grythyttan på lördag!" Dock höjs biljettpriserna till 400 kronor från 375, men då ingår räkfrossa som tidigare, hälsar arrangören Mats Runqvist. 

För att bringa ordning i förvirringen tar vi det från början: 

Krogen Cornelis hade annonserat att det blir konsert med Nick Borgen på lördag 8 november. Men det visade sig vara ett missförstånd. I själva verket var det Backyard babies-sångaren Nicke Borg som bokats. När NA ringde upp bokningsansvarige Mats Runqvist vid lunchtid på torsdagen framgick klart och tydligt att man förväxlat namnen:

Ni ska ha en konsert på lördag?

– Ja, med Nick Borgen, svarade Mats Runqvist.

Nej, det är väl Nicke Borg som kommer?

– Va fan säger du nu? Vad är det vi har köpt för nånting? Det är ju en totalmiss i så fall. Det måste jag kolla upp.

Trodde ni att ni hade bokat Nick Borgen?– Javisst, han med "We are all the winners". Är det inte det?

Nej, det är Nicke Borg från Backyard babies.– Jag sitter i ett möte just nu. Jag måste kolla min mejl. Det låter ju jättekonstigt. Jag måste be att få återkomma, sade Runqvist och avslutade samtalet.

Nicke Borgs bokningsagent Chris LeMon på Danger music och media, blev mycket förvånad när NA ringde upp en stund senare.

– Jag fick precis höra det här och det är skitstruligt. Jag försöker få tag på Nicke men han är i studion just nu, och jag vet inte hur han ser på det här. Han är väldigt laddad för spelningen.

Bokningen i Grythyttan har inte gått via Chris LeMon utan direkt genom Nicke Borgs skivbolag. Han menar ändå att det som skett är närmast unikt.

– Jag har aldrig varit med om detta förut, och då har jag ändå satt över 30 spelningar bara i år med Nicke och det har aldrig funnits någon tvekan bland de som bokar.

Namnförväxlingen ligger annars nära till hands. Och båda har dessutom varit med och tävlat i Melodifestivalen.

– Jo, fast här säljer vi in en artist med en tydlig koppling till hans över 20 år som frontman i ett av Sveriges största rockband, Backyard Babies. Det är en tydlig del i marknadsföringen och han är dessutom väldigt aktuell just nu, säger Chris LeMon.

När nu spelningen i Grythyttan ändå blir av som planerat hoppas han att besökarna inte blir besvikna. Även om de kommit för att sjunga med i ”We are all the winners”.

– Vem vet. Nicke kanske når en helt ny publik på det här sättet, säger Chris LeMon.

Här hittar du youtube-klipp med uppträdanden av Nick Borgen och Nicke Borg.