Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Felparkerade lastbilar i Hallsberg ska försvinna

Svar

Signaturen ”P08” vänder sig i NA den 18 april mot lastbilsparkeringen och nedskräpningen utefter Utkällevägen, och vi kan vara överens om att vi här har ett problem som belastar Hallsbergs kommun och dess kommuninnevånare. Det som i insändaren beskrivs som en parkeringsplats är en kommunal gata med parkeringsförbud där flera parkeringsförbudsskyltar är uppsatta.

Utöver de frivilliga insatser som utförts för att försöka hålla rent runt Utkällevägen har kommunen också stängt av ett mer avskilt vägområde i den västra delen. Kommunens gata- och parkverksamhet har också städat upp och röjt undan vegetation längs vägen.

Möjlighet till lastbilsuppställning finns i närområdet i Brändåsen och på Örebro Truckstop, där man får betala en avgift för att stå uppställd. Men den olagliga uppställningen längs Utkällevägen ska inte heller vara avgiftsfri, så nu kommer vi att utöka parkeringsövervakningen för att försöka komma tillrätta med överträdelserna. Kontakt har också tagits med polisen i Hallsberg för att få hjälp med att lösa problemen med lastbilsuppställningarna längs Utkällevägen.

Conny Larsson

Socialdemokraterna, ordförande i Drift- och servicenämnden i Hallsbergs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel