Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem bilar uppeldade i city under natten

Ny version 8.50: Fem bilar förstördes under natten mot  i dag i en serie anlagda bränder på och omkring Olaigatan i centrala Örebro. När NA besöker platsen strax efter kl 8 på söndagmorgonen har redan många människor kommit för att se förödelsen.- Men en av dem är ju min bil!, konstaterar en av de hyresgäster som bor på Olaigatan.

Annons

Klockan var 00.44 när det första larmet om ett brinnande fordon på Olaigatan inkom.

- När vi är där kan vi konstatera att det är flera fordon som brinner på spridda platser, berättade polisens vakthavande befäl Henrik Dahlström för NA.

Bilarna har stått parkerade på Olaigatan, Fredsgatan och Faktorigatan, i närheten av sjukhuset. De uppeldade fordonen är av märkena BMW, Volkswagen, Peugeot och Saab. När NA besökte brandplatsen under natten gick poliser omkring med ficklampor och sökte efter spår. Brandplatserna har spärrats av och kommer att undersökas utförligare under söndagen. Polisen tror sig veta hur bränderna startat.

- Ja, vi har en hypotes om hur bilarna har antänts men jag vill i nuläget inte beskriva hur vi tror att det gått till, fortsatte Henrik Dahlström.

När NA besöker platsen på söndagsmorgonen har redan många människor passerat för att se förödelsen. En polisbil är stationerad på Olaigatan och ur en trappuppgång kommer en hyresgäst som snart kan konstatera att hens bil är en av dem som antänts.

- Det är ju min bil! säger hen till polismannen och går tillsammans med honom för att inspektera fordonet.

Ännu har polisen ingen frihetsberövad för dådet. Vakthavande befäl Peter Persson konstaterar på söndagsmorgonen att dagen nu kommer att ägnas åt fortsatta tekniska undersökningar och att försöka få in fler vittnesuppgifter.

- Eventuella vittnen kanske fortfarande ligger och sover. Vi vill att alla som kan ha några uppgifter att lämna hör av sig till oss på telefon, på 114 14, säger Peter Persson - och fortsätter:

- Vi kommer också att titta tillbaka på liknande händelser tidigare i år. Samma typer av anlagda bränder inträffade ju i våras och vi ska förstås försöka komma fram till om det möjligen kan finnas något samband.

En joggare springer förbi en av de utbrända bilarna och utbrister spontant:

- Men vad fan, vem har ett nöje av sånt här? Så otroligt onödigt.

Vet du mer? Har du bilder? Skicka SMS/MMS till 72019 eller mejla [email protected]