Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem gick genom isen på Vättern

(NY VERSION 16:35) Fem män på skoter gick genom isen i norra Vättern i dag. Räddningstjänsten satte in både svävare och helikopter.

Larmet kom till SOS Alarm vid lunchtid på torsdagen. Alla fem som föll i vattnet tog sig upp igen och är oskadda. De fem uppges vara män i 60- och 70-årsåldern från Karlsborg.

De fem personerna var ute på sjön för att fiska, enligt Sjöräddningssällskapet. Polisen säger att de hade parkerat sin bil i Olshammar, strax söder om Askersund vid Vätterns västra strand. Därifrån åkte de skoter ut på isen mot Moholmarna när isen plötsligt brast under dem.

De tog sig upp ur vattnet för egen maskin och ringde 112 med en mobiltelefon. Räddningstjänsten sände genast både svävare och helikopter till Vättern. Även Sjöräddningsällskapet i Vadstena sände ut en svävare.

Med hjälp av en privat sportflygare fick räddningstjänsten männens position. Tre av dem plockades upp av en svävare och kördes till Bastedalsviken. Där väntade en ambulans och torra kläder.

De båda andra herrarna hade klarat sig bättre. De lät sig inte nedslås av olyckan utan hade tagit sig vidare till fots för att fortsätta fisketuren. Räddningstjänstens svävare sökte efter männen och hittade dem en stund senare vid god vigör.