Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femmorna tävlade i Lilla Nobel

Gymnasiet Pihlskolan har haft sin uppsatstävling Lilla Nobel i över 25 år. Nu har Snäckeskolan också en Lilla Nobel-tävling i skrivande, i samarbete med Pihlskolan.

Annons

På fredagen, på den officiella nobeldagen, delades priser i skrivtävlingen för femteklassarna ut. I juryn satt elever från Pihlskolans samhällsvetenskapliga program. Prisutdelningen skedde på Pihlskolan.

38 elever från Snäckeskolan plus lärarna Karin Persson och Ulrika Andersson fanns på plats. Tre uppsatser lästes upp och det var författarna av dessa som också var vinnarna i skrivtävlingen. Etta blev Elin Henriksson, tvåa Madeleine Kjellberg Pirttijärvi och trea Laura Mäkinen. Segraren fick ett bokpresentkort på 100 kronor och övriga två ett bokpresentkort på 75 kronor vardera.

Ämnet för årets Lilla Nobel på Pihlskolan är känslor och Snäckeskolan hade samma tema i sin tävling. Ambitionen är att grundskolans deltagande i Lilla Nobel nu ska kunna bli en ny tradition.

Själva skrivtillfället var också placerat till Pihlskolan vilket var positivt, enligt segrartrion.

– Ja, det kändes kul och spännande att vi fick skriva våra uppsatser här på gymnasiet, säger Elin.

Samtliga tre tjejer berättar om sitt stora intresse för det skrivna ordet. Alla skriver även hemma på fritiden berättar de för NA.

Annons