Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiaskot med skolresorna blir dyrt för Lekeberg

Artikel 18 av 42
Skolskjutsarna i Lekeberg
Visa alla artiklar

Annons

Nu har det gått drygt en vecka sedan skolorna i Lekeberg började och än är inte resorna till och från skolorna ordnade för eleverna. Förtroendet från familjerna har nått botten. Hur ska förtroendet kunna återskapas?

Föräldrarna vågar inte låta kommunen få ansvar för att deras barn kommer till och från skolan på ett säkert sätt. Föräldrar, släktingar och grannar ställer upp och skjutsar, vilket inte håller i längden. Det i sin tur blir att trafiken ökar kraftigt vid skolornas på- och avstigningsplatser vilket skapar sämre säkerhet.

Låta barnen stanna hemma är inte lösningen, det har ordf. i Kultur- och utbildning, KUB, talat om. Det kommer att räknas som olovlig frånvaro.

Kultur- och utbildningsnämnden måste snarast komma till skott och lösa problemet.Det går inte att kalla in nämnden på det vanliga sättet som tar tid utan detta är ett akut läge och ska så hanteras och lösas. Det duger inte att påstå att nästan allt är löst, allt ska vara löst.

Alla barn ska på ett säkert och förtroendeingivande sätt komma till och från skolan. Ansvaret måste hela nämnden ta på sig. Det duger inte att påstå att man inget visste. Intresset måste finnas hos hela nämnden för att se att nya organisationer kommer att fungera på ett optimalt sätt, speciellt när det handlar om barn och ungdomar.

Varför ändra på något som fungerat under alla år.

Frågor många ställer sig är: Vilka grunder har beslutet fattats på? Hur lång tid är avtalet tecknat på? Blev det säkrare för eleverna? Blev det smidigare för föräldrarna? Blev det billigare för kommunen? Blev det enklare för tjänstemännen? Kan någon fråga besvaras med ja? Troligen inte. Konsekvensbeskrivningar ska finnas med för- och nackdelar, finns de?

Bespara oss diskussionen om vem som har gjort rätt eller fel, KUB eller Länstrafiken, utan kom till rätta med problemet.

Ett är dock säkert, det här fiaskot kommer att bli en dyr nota för skattebetalarna i Lekeberg

Framtidspartiet i Lekeberg:

Kerstin Leijonborg, Johnolov Ohlsson, Maria Larsson, Olle Leijonborg, Rita Elfors, Stefan Elfors, Kerstin Larsson, Rune Larsson

För prenumeranter och Plus-kunder:

[+] Lekeberg vill snarast ta bort skolskjuts med linjetrafik

[+] Ansvarig politiker: Skolskjutsfrågan ska utredas ordentligt

[+] Krönika: Är det dags att tillsätta en haverikommission?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons