Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fibermöten i Storå och Frövi

År 2013 köpte Telia Sonera Lindesbergs stadsnät för 35 miljoner kronor. Nu ska ytterligare 900 hushåll erbjudas möjlighet att ansluta sig till fibernätet.

Det var för snart två år sedan som kommunfullmäktige i Lindesberg bestämde att sälja Lindesbergs stadsnät till Telia. Ett satsning på stadsnät som beräknas ha kostat nära 90 miljoner kronor.

Den 1 oktober 2013 övertog Telia stadsnätet med en vid tillfället uttalad ambition om att 90 procent av hushållen och företagen i området ska ha tillgång till höghastighetsbredband, till exempel fiber, till år 2020.

Telia satsar totalt 9 miljarder kronor på utbyggnaden av supersnabbt fiberbredband i Sverige mellan 2015-2018 och satsningen i Lindesberg finns med i detta. Kampanjen i Lindesberg pågår till den 19 april 2015 och nu ska informationsmöten om detta ske i Storå och i Frövi. Den 4 mars klockan 19 i Storåskolan. Den 5 mars klockan 19 i Fröviskolan.

– Att fiberansluta villan innebär en snabb och stabil internetuppkoppling som klarar av att hela familjen använder sina datorer, surfplattor, telefoner och TV-apparater samtidigt. Det gör det dessutom möjligt att dra nytta av framtidens digitala service inom till exempel sjukvård och utbildning. Fiber kommer i framtiden vara ett krav i det moderna hemmet, säger Henrik Forssell, försäljningschef på Telia Öppen Fiber, i ett pressmeddelande.

Skanova sköter utbyggnad, utveckling och drift av nätet.