Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick 14 flickor att sexposera - åtalas

En 23-årig örebroare har åtalats för att ha förmått 14 unga flickor att posera sexuellt framför en kamera. Enligt åklagare Anna Berg rör det sig om grova brott i samtliga fall utom ett.

Annons

23-åringen misstänks även för flera fall av barnpornografibrott.

En del av flickorna poserade framför en webbkamera och skickade även bilder och i vissa fall även filmer till honom. De flesta skickade bara bilder.

Men 23-åringen ska inte ha behållit fotona för sig själv. Enligt åklagaren har han lagt ut bilder av elva av de drabbade tjejerna på internet.

Örebroaren ska ha kommit i kontakt med flickorna genom att använda en falsk identitet. Han har hittat på ett namn och sedan använt sig av foton som föreställde en annan man. 23-åringen åtalas därför även för att ha ofredat den mannen.

Enligt åklagare Anna Berg begicks det första övergreppet redan i september 2010 och det sista på nyårsafton 2013. Den 27 januari förra året anhölls han. Mannen satt sedan frihetsberövad till den sista juni 2014 då han släpptes.

Sju av flickorna var under 15 år när de påstådda brotten begicks, resten var under 18.

Av åklagarens stämningsansökan framgår det inte hur 23-åringen ställer sig till anklagelserna. NA har sökt åklagare Anna Berg men hon har semester.

Annons