Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick bonusdag – då stannade bilen

Marcus Ericsson fick en extra förmiddag i formel 1-bilen på lördagen. Då stannade den – redan på femte varvet.

Annons

Det var teamkompisen Kamui Kobayashis tur att ratta F1-bilen på lördagen, under veckans sista testdag i Bahrain.

Men istället valde teamet att vika förmiddagen åt Marcus Ericsson. Men, så mycket körning blev det inte. Först ett installationsvarv och direkt i depån, sedan ytterligare ett och så ett som klockades – innan bilen på det femte varvet stannade och fick bärgas till depån. Och därmed var dagens körning över för Kumlasonen.

"Glad att få chansen att köra igen den här förmiddagen även om ett problem efter fyra varv gjorde att dagen tog slut för mig", skriver Marcus på instagram.

Exakt vilket problem som fick bilen att stanna är inte känt, men på eftermiddagen fick Caterham ut den på banan igen, med Kobayashi bakom ratten. Japanen avverkade 17 varv och noterade dagens nionde bästa varvtid, 1.43,027. Ericssons enda varvtid låg på 1.45,094. Nicko Rosberg snabbast i sin Mercedes, på 1.33,283, över 1,5 sekunder före McLarens Jenson Button.