Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fina gesten i extrema värmen – här välkomnar butiken hundarna: "Fantastiskt initiativ"

 
Extrema torkan 2018
Visa alla artiklar

Förra veckan tvingades polis slå sönder en bilruta för att rädda en hund undan hettan på bilparkeringen vid Marieberg galleria. Då passade Bauhaus i Örebro på att välkomna jyckarna in i butiken.
– Synd bara att det ska behövas, säger Peter Stålblad som uppmärksammade den välkomnande skylten.

Det var i tisdags i förra veckan som oroliga shoppinggäster vid Marieberg galleria slog larm. En hund var instängd i en bil på parkeringen och mådde dåligt på grund av den extrema hettan inne i bilen. Polisen slog sönder en ruta, och lyckades först efter flera timmar få kontakt med hundägaren.

Polisen tvingades krossa ruta för att rädda hund i varm bil

Då var Bauhaus, som även de ligger i Marieberg, snabba på att ta till åtgärder för att rädda husdjuren undan fångenskap i varma fordon. Under onsdagen hade butiken satt upp en välkomnande skylt till alla hundägare – som uppmärksammade dem på att djuren var välkomna in i butiken.

"Heja Bauhaus", skrev Peter Stålblad på Facebook.

Han var bland de första som uppmärksammade den fina gesten.

– Tycker detta är ett fantastiskt initiativ, säger han till NA.

Peter och hans fru Cecilia är båda hundmänniskor. Tillsammans har de fem stycken hundar. Och Cecilia driver dessutom en hobbykennel som heter "Ludenbens".

Samtidigt är det ju med viss smak av bitterhet han sett skylten.

– Synd bara att det ska behövas, säger Peter.