Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FINALIST: Big tops i Talangen live 2020 – ”Vi blev förvånade när vi gick till final”

 
Talangen Live 20
Visa alla artiklar

För några år sedan bilade paret Johan och Malin Sandström runt i USA och uppträdde tillsammans om de hittade någon open-mic, nu är de med och tävlar i Talangen live 2020.
– Vi bor några mil utanför Lindesberg, i skogen med katterna och hönsen, säger Johan Sandström.

Han spelar egentligen i ett annat band, men eftersom de håller till i Motala var lindesbergaren Johan Sandström den enda bandmedlemmen som kunde medverka i Talangen live, en tävling för musiker i Örebro län. Därför vände han sig till sin fru istället, Malin Sandström.

– Vi brukar inte spela ihop, huvudsakligen spelar jag med bandet. Men vi har gjort några smågrejer vi också, och nu tänker vi att vi ska fortsätta och göra mer sånt, säger Johan Sandström.

Faktum är att han och bandet snart släpper en skiva där de tonsatt Dan Anderssons dikter och på den medverkar Malin Sandström som sångerska. När de läste om Talangen live 2020 plockade de upp en av Johans gamla låtar, repade en gång och slog sig sedan ner vid trädgårdsbordet med en gitarr och en mobilkamera.

– Vi blev förvånade när vi fick veta att vi gått till final, men det är jättekul.

”Big tops and freakshows”, som låten heter, handlar om två personer som befinner sig i ett dåligt förhållande.

– Det är en lugn ballad på en gitarr kan man säga, säger Johan Sandström som skrivit låtar och spelat gitarr hela sitt liv.

– Jag befinner mig någonstans runt en vistradition med snudd på hårdrock. Jag försöker vara flexibel.

Till vardags jobbar han som skogsarbetare men med sidoprojekt som skulptör med motorsåg. Hon jobbar som beroendecoach och hjälper folk som har beroendeproblem.