Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FINALIST: Crash the holiday i Talangen live 2020 – ”Allt blev inställt nu under coronakrisen”

Artikel 7 av 8
Talangen Live 20
Visa alla artiklar

Kumlabandet Crash the holiday har nyligen bytt inriktning på musiken, men i Talangen live 2020 spelar de en av sina tidigare låtar: ”Don´t let me drown”, en låt som skrevs till en kompis som mådde dåligt.

De försöker träffas i replokalen i Kumla två gånger i veckan, Ronya Hakonsson, Benito Skarp, Adrian Rehnberg, Adam Oksanen och Max Karlsson Oksanen i Crash the holiday. Men egentligen har de inte hunnit fått så mycket scenerfarenhet än.

– Vi som band har inte hunnit giga någonting än, allt blev inställt nu under coronakrisen, säger Benito Skarp och berättar att de hade några spelningar bokade på födelsedagsfester och till ett fackförbund i Karlskoga.

– Jag har bara varit med i bandet den senaste månaden, men de andra hann få lite erfarenhet tillsammans när de var med i Livekarusellen tidigare i år innan coronaviruset kom.

Innan han kom med i bandet spelade de klassisk rockmusik.

– Eller gubbrock. Men när jag gick med snackade vi ihop oss om att gå ifrån det och göra något lite roligare – vi vill ta oss lite mer åt det poppunkiga hållet. Nu har jag gått in och pekat med hela handen, hittills har det fungerat men de får säga ifrån om jag blir för mycket diktator eller om jag kommer med dåliga idéer.

Han beskriver låten ”Don´t let me drown”, som de tävlar med i Talangen live, som en klassisk rocklåt med inslag av alternativ rock.

– Det var den här låten som gjorde att jag ville vara med och spela i bandet. Den har mycket potential. De är jättebra låtskrivare, nu handlar det mest om att finslipa det, att komma ihop som band,

Förhoppningen är att till slut kunna leva på sin musik, de har flera låtar på gång och hoppas kunna släppa mer musik snart.

– Det finns inte mycket annat att göra än att ligga i och skriva och spela bra musik, nu är vi med här och visar vad vi kan – häng på om ni tycker om det, säger Benito Skarp.