Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FINALIST: Jasse i Talangen live 2020 – ”Han ska inte få begränsa mig mer”

Artikel 6 av 8
Talangen Live 20
Visa alla artiklar

Musiken har alltid varit central i Jasmin Karlssons liv. När hon nu är finalist i Talangen live 2020 är det med en låt som handlar om den destruktiva relationen hon tog sig mod och flydde från för åtta år sedan.

Vi har skrivit om Jasse förut, om hennes trasiga förflutna med hemlöshet, misshandel, och skyddade identitet. Om hur hon tvingades fly för att rädda sitt barns liv.

– Jag lever fortfarande med skyddad identitet men den jag skyddas från vet redan att jag bor i Örebro så jag kan lika gärna vara med i sådant som sker här. Dessutom sitter han inspärrad, säger hon och berättar att hon hela tiden har ett säkerhetstänk med sig men att hon gör det hon vill göra.

– Han ska inte få begränsa mig mer.

När Jasmin Karlsson nu är en av finalisterna till Talangen live 2020 är det med låten ”Bonnie n Clyde” som handlar om den där destruktiva relationen.

– I min musik berättar jag min historia, den här låten handlar om relationen som jag tvingades fly från. Jag har alltid haft musiken med mig, den värmde mig som hemlös och jag använder den fortfarande som terapi.

Som liten stod hon framför spegeln och mimade till de stora artisterna. Sedan dess har hon delat scen med flera av dem, bland annat hiphopmusikern Linda Pira. Och här i Örebro har hon flera gånger medverkat på Voxfestivalen samtidigt som hon jobbar som musikledare.

– Jag sökte till Talangen live för att jag älskar att showa och dansa – jag måste få hålla på med musiken för att orka med, säger hon

Med sig på scenen har hon dansarna Elina Barsom och Gelila Habteab från Tropical Mix, en del av KFUM:s danssatsning Massive community. De tre framför en koreografi av Örebrodansaren Anita Basha.

”Bonnie n Clyde” har Jasse skrivit själv men hon jobbar också med ett skivbolag och en producent och är på gång att släppa ny musik.