Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FINALIST: Mikael Collin i Talangen live 2020 – ”Det kanske inte är PK med religionslåtar”

Artikel 5 av 8
Talangen Live 20
Visa alla artiklar

Han jobbar extra med att spela på fester, konferenser och restauranger men Mikael Collin har en annan musikscen också, i kyrkan.
– Det är som två olika världar, en där jag underhåller och en där jag sjunger lovsånger om Gud, säger han.

Han är fritidspedagog, har två barn och är en engagerad fotbollstränare. Men det finns också alltid tid över för musiken i Mikael Collins liv.

Den senaste tiden har han för första gången börjat skriva eget och just nu jobbar han tillsammans med en producent med att spela in musiken i en studio.

– Jag är själv positivt överraskad över hur proffsigt det blivit, jag har försökt själv hemma förut men det är svårt när man inte har kunskapen och därför har jag inte vågat spela in tidigare, säger han och berättar att han nu planerar att satsa mer tid på musikinspelning.

I Talangen live tävlar han med låten ”I give my heart”.

– Den handlar om att man inför Gud inte behöver göra något eller vara på ett visst sätt, man känner sig älskad ändå och man är inte ensam. Jag har kämpat mycket med oro, ångest och depressioner, men jag har inte längre det i mitt liv, säger Collin och berättar att han har ett speciellt förhållande till sin kristendom eftersom han har levt på båda sätten:

– Utan Gud och med Gud, då är det kanske lättare att känna tacksamheten över att det finns en trygghet i livet när det stormar, någon att gå till som har öppet dygnet runt.

Det var också först när han började skriva om Gud som låtskrivandet började gå lätt. Men han blev ändå överraskad över att han tog sig vidare till finalen i Talangen live.

– Jag tänkte att en låt om Gud kanske inte är så intressant, kanske är det inte PK med religionslåtar. Men samtidigt tror jag att många kan uppskatta en sådan här låt också, speciellt i de här tiderna.