Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FINALIST: Surfing the orbit tävlar i Talangen live – ”Det blir aldrig riktigt rättvist när man tävlar i musik”

Artikel 4 av 8
Talangen Live 20
Visa alla artiklar

Det hela började som ett soloprojekt men så kände Robin Lundahl att han ville ha ett band, den senaste medlemmen att ansluta till Surfing the orbit kom för bara en månad sedan och nu tävlar de i både i NA:s och See us lives musiktävling Talangen live 2020 och P4 nästa på Sveriges radio.

Surfing the orbit är med och tävlar i Talangen live 2020 med låten ”Cinderella”.

– Vi har precis släppt den låten, i en rockversion. Den här versionen vi har med i tävlingen är en mer akustisk version, med lite bondfire-feeling. Den handlar faktiskt om en resa som jag gjorde i Australien med min dåvarande flickvän, säger Robin Lundhal.

Bandmedlemmarna har anslutit till projektet lite pö om pö, först var det bara Robin Lundahl och några av hans låtar. Men så blev de en duo när han mötte Wictor Helgesson på en folkhögskola. På Musikhögskolan i Örebro mötte han Henrik Westberg och så var de tre. Den fjärde medlemmen, Johan Marberg, hoppade in i bandet för bara någon månad sedan.

Under coronakrisen har de av förklarliga skäl inte haft några spelningar, men de ville ändå lägga energin på något annat.

– Just nu, när vi är rätt nystartade, är fokus på inspelningar. Vi släpper en platta i slutet av sommaren och vi har precis för första gången börjat skriva en låt ihop, säger Lundahl som tidigare skrivit all musik själv.

Drömmen är att en dag få åka ut på turné.

– Jag har jobbat länge med att hitta min nisch, mitt musikaliska id för att försöka få till ett snyggt koncept. Det känns verkligen som vi har fått det tillsammans i bandet nu, säger Lundahl.

– Min dröm är turnera i Europa och världen och jag tror att om vi bara pumpar ut bra låtar och snyggt material så kan vi ta oss dit.

Förutom Talangen live tävlar de i P4 nästa, och det är inte första gången för sångaren. Men egentligen är han inget stort fan av att tävla i musik.

– Jag har varit med i P4 nästa fyra gånger, om jag ska vara helt ärlig blir det aldrig riktigt rättvist när man tävlar i musik – speciellt när det handlar om röster så är det nästan en tävling i hur många kompisar man har som röstar. Men det är ändå ett bra sätt att synas på och få publicitet, säger han och tillägger:

– Om vi vinner är det skitbra men så länge det är kul och vi får synas så är det viktigare.