Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finansminister Magdalena Andersson gästar Laxå på onsdag

På onsdag kommer finansminister Magdalena Andersson (S) till Laxå. Hon ska besöka flera verksamheter och delta i ett torgmöte med möjlighet att ställa frågor.

Allt började i våras, när partiföreträdarna från Laxå bjöd in statsråden till Laxå.

- Vi har flera gånger när vi träffats berättat om vad vi gjort för välfärdspengarna som den S- ledda regeringen gett Laxå, och velat bjuda hit dem på besök, berättar Therese Magnusson (S), partiföreträdare från Laxå.

Magdalena Andersson tyckte idén lät bra och nappade. Det blev bestämt att hon kommer på onsdag. Då ska hon och hennes delegation först besöka arbetsmarknads- och integrationsenheten och därefter Ramundergården. Vid lunch besöker Magdalena Andersson Rotarys företagarlunch och därefter blir det torgmöte på Laxå torg med rosutdelning.

- Vi vill berätta vad välfärdspengarna har betytt för den här kommunen. Laxå fick först 33 miljoner kronor och därefter nästan 17 miljoner kronor. Utan dem hade vi inte kunnat satsa som vi har gjort, säger Therese Magnusson.

Hon exemplifierar med att laga vägar, ny cykel- och gångväg till Vårdcentralen, upprustade lekplatser och skolgårdar, utsmyckning och belysningar. - Via Magdalena Anderssons budget har vi också fått möjlighet att inrätta extratjänster, bland annat inom vården. Det är tjänster som riktar sig till nyanlända och människor som står långt från arbetsmarknaden, säger Therese Magnusson.

Även fördelen av dessa extratjänster kommer presenteras under finansministerns besök. Besöket avslutas med ett allmänt torgmöte klockan 13.30 dit alla som vill kan komma och lyssna och ställa frågor.