Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finfrämmande under företagskväll i Lerbäck

Salvatore Grimaldi var huvudgäst under den stora företagskvällen med Åsbro Näringsliv.

” Kom över så får vi tala om det”.

Så verkar många av den framgångsrika entreprenören Salvatore Grimaldis succér ha börjat. Företagsresan inleddes då han köpte en egen slipmaskin hem till garaget. Under en kort ledighet fick han upp ögonen för investmentbolagsrabatter.

- En tid senare fann jag mig själv ha blivit börs-vd, en ganska intressant grej faktiskt, sade Salvatore på sitt lågmälda vis.

Vid fyllda 70 år kan Salvatore blicka tillbaka på ett liv där svackorna varit djupa men med toppar så höga att världsbankerna knackat på hans dörr och velat köpa hans företag. Varmast om hjärtat hos honom själv är såklart cykelföretaget Bianchi.

Landshövdingen Maria Larsson var en särdeles passande gäst i företagsamma Åsbrotrakten då hon själv bär med sig en rejäl portion Gnosjöanda från sin uppväxt på den ort där normalstillståndet är att bli företagare.

- I Gnosjö tittar man inte bara kortsiktigt på sista raden i ekonomiredovisningen, utan är även en aktiv del av bygden.

Senare under kvällen gav hon en kortare programförklaring där bland annat Vätternvattenprojektet och kommunikationer fanns med på hennes priolista.