Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finns det olika köer till Kulturskolan?

Jag är förälder till ett barn med stort musikintresse. Mitt barn vill gärna spela ett instrument och sedan två år står barnet i kö på Kulturskolan. Eftersom jag är väluppfostrad är jag van vid att stå i kö och anpassa mig till samhällets regler. Jag förstår ju att det bara finns ett antal platser, att många vill spela och att vissa instrument är populära. Då får man vänta.

Nu har det kommit till min kännedom att flera barn i vår umgängeskrets spelar flera instrument och dessutom sjunger enskilt eller i kör. Allt inom Kulturskolans väggar. Hur kan detta vara möjligt när köerna i vissa fall är flera år? Är det rimligt att vissa barn får ta flera platser i anspråk?

Jag förstår att dessa barns föräldrar ställt barnen i kö i unga år, men undrar ändå hur systemet kan se ut på detta sätt? Jag tänker i sann Svenssonanda att fler borde kunna få uppleva glädjen att bemästra ett instrument. Kanske dags att se över hur kösystemet fungerar inom Kulturskolan?

”Något att göra för alla barn och unga?”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel