Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Finns inga fler skador att få"

Skadorna stoppade honom från ett stort genombrott i ÖSK.
Nu är James Frempong på väg att resa sig – passande nog i en omgivning som är van att lura alla.
– Experterna kommer att få fel i år igen, säger Gefle-spelaren inför måndagens möte med moderklubben ÖSK.

När James Frempong sätter fart på kanten är det få som kan få stopp på honom. Men när motståndarna misslyckats har han i stället själv varit den som tvingats bromsa. I många års tid.

Först nu har han äntligen fått vara frisk och kunnat genomföra försäsongen utan smärtor.

– Den här försäsongen är den första sedan jag började konkurrera om en A-lags-plats som jag sluppit skador. Nu borde jag ha gått igenom alla skador, så det inte finns några fler att få, säger Frempong och skrattar.

Stort förtroende

Förra året, som var hans första i Gefle efter den uppmärksammade flytten från ÖSK, noterade Frempong elva matcher från start och fem inhopp.

– Den säsongen var det en meniskskada som störde. Men jag har hela tiden känt ett stort förtroende från Pelle Olsson och det har varit en trygghet.

– I år känner jag mig starkare på alla vis. I premiären spelade jag 88 minuter och nu senast hela matchen. Mitt mål har hela tiden varit att ta en starttröja i allsvenskan, och det har jag nu, säger Frempong.

Läs hela intervjun i måndagens NA, papperstidningen!

James siffror

Gefle:Matcher: 17.

Från start: 13.

Inbytt: 4.

Utbytt: 7.

Varnad: 4.

Mål: 0.

Assist: 2.

ÖSK: Matcher: 5 (samtliga 2007).

Från start: 2.

Inbytt: 3.

Utbytt: 2.

Varnad: 1.

Mål: 0.

Assist: 0.