Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finska föreningen växer

Finska föreningen har ökat sin medlemsstock rejält. Under året har 65 personer anslutit sig.

Sedan en längre tid tillbaka jobbar Finska föreningen i Hällefors för föryngring.

I dag har föreningen totalt 167 medlemmar. Medelåldern har också sänkts ordentligt genom satsningen på andra generationens finnar.

– Tanken var att andra generationen skulle ta över ordförandeskapet det här året, men det blev inte så, säger Matti Nylund som omvalt till ordförande ytterligare ett år.

– De vill lära sig mer och bli mer insatta innan de tar över. Däremot har vi flera yngre med i styrelsen nu.

Yngre medlemmar

För att möta de yngre medlemmarnas behov kommer föreningen att satsa på utbildning.

Språkkurs

I utbildningspaketet kommer det bland annat att finnas en kurs i finska.

– Språket är inte det viktigaste, vi pratar svenska också. Men det finns medlemmar som gärna vill lära sig, för att kunna ha kontakt med sina finska släktingar i Finland bland annat, säger Matti Nylund.

Andra verksamheter kommer att fortsätta som vanligt, med bland annat karaoke- och matlagningsträffar i föreningslokalen inrymd i Norrgården.

I den nya styrelsen ingår även ledamöterna Paula Pallari, Eero Kumpujärvi, Marjo Mäkinen, Jari Pirtijärvi samt ersättarna Seppo Kentälä och Leila Kentälä.