Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fixa mixen själv

Det finns tacos – och så finns det tacos. I nittionio fall av hundra köper vi en pappkartong med tacoskal, kryddmix, sås och ett halvt kilo köttfärs. Tjipp tjopp, så är middagen klar.

Annons

Nog är det praktiskt. Men det är lite synd på en så rar ärta. För det kan ju bli så himla mycket godare om man anstränger sig en smula. Om inte annat kan det behövas lite variation mellan varven.

För tacos är ingen dum idé. Alla kan mecka ihop sina egna efter tycke och smak. Det är trevligt med plockmat. Och man kan ju faktiskt fylla dem med vad helst kylskåpet bjuder.

Ett vanligt fel när man gör tacos är att man laddar dem med för mycket fyllning.

De blir godare med mindre mängd mat i. Dessutom blir de lättare att hantera. Det kan vara nog så trevligt att äta tacos med hela ansiktet, men hellre orka ett par stycken än en enda proppfull.

Jag vill också slå ett slag för det hela köttet. Vi är så hjärntvättade med att tacos ska fyllas med köttfärs att vi inte tänker längre. Strimlad biff eller kyckling blir mycket godare. Åtminstone i min mun.

Samma sak med de där kryddpåsarna. Du kan själv åstadkomma en schysst texmexblandning av kryddor utan en massa underliga tillsatser.

Som det heter på reklamspråk: ”Våga tänka utanför boxen.” En devis som gäller i dubbel bemärkelse när det handlar om tacos. Våga lämna mixkartongen därhän.