Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjorton får lämna skolan

Stora förändringar är på gång inom bildningsförvaltningen i Ljusnarsbergs kommun. Fjorton årsarbetare har sagts upp och en ny ledningsorganisation håller på att förhandlas.

– Tanken är att ledningsorganisationen ska minskas med 1,15 årsarbetare, säger Tomas Larsson, som var tillförordnad bildningschef till den 1 april.

Ska träda i kraft i år

Den nya ledningsorganisationen är tänkt att bestå av nye förvaltningschefen Anders Nordlund samt två rektorstjänster på heltid. Förhandlingarna är dock inte avslutade än. Men meningen är att den nya organisationen ska träda i kraft under året.

Den personal som sagts upp inom förskolan och grundskolan kommer att sluta under året. Orsaken till de här uppsägningarna är att kommunen måste anpassa verksamheten dels till antalet elever och dels till budgeten för 2010. Antalet elever har blivit färre och färre.

– Nu pågår ett stort arbete för att få ihop arbetsscheman inom grund- och förskolan, säger Tomas Larsson.

Grundbemanningen i skolår 1-9 kommer att vara åtta lärare per hundra elever i fortsättningen. Bemanningen inom fritidsverksamheten kommer att vara en årsarbetare per 20,3 barn.

Bildningsförvaltningen redovisar för 2009 ett underskott på 756 000 kronor jämfört med budget. Barnomsorgen redovisar ett underskott på 777 000 kronor, varav 270 000 kronor avser avtalspension. Fritidshemmet vid Kyrkbacksskolan redovisar ett underskott på 651 000 kronor. Det beror på att beslutad personaltäthet inte uppnåddes under 2009. Kyrkbacksskolan skolår 6-9 gav ett överskott på 1 185 000 kronor förra året. Huvudanledningen är att antalet beställda portioner minskat.