Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjugestaloppet lockar fler och fler

Efter tre år är det tradition. Fjugestaloppet är lokal-producerat. Tredje året samlade omkring 400 löpare vid Sannabadet.

Loppet som gick under onsdagskvällen är ett samarrangemang mellan Fjugesta IF och arrendatorerna på Sannabadet. Kostnaderna hålls nere med hjälp av många ideella krafter i föreningen berättar Kent Runesson.

– I måndags hade vi ungdomarnas friidrottsträning här på Sannabadet och då var många föräldrar med och hjälpte till att ställa i ordning för loppet.

Femkilometersbanan gick på grusvägarna i Kälkesta och 1,5-kilometersbanan för pojkar och flickor var i år lagd inne på Sannabadets område för att undvika en trång tunnelpassage under väg 204.

Uppvärmningen skötte Join Us och sedan var det dags för knattarna att ta första starten innan pojkar/flickor 7–13 år och tävling herrar/ damer och motionsklasserna herr/ dam, pojkar/flickor flög i väg. De flesta föranmälda motionärerna kom från Lekeberg. Annars lockar Fjugestaloppet löpare från både Örebro, Sydnärke och norra länsdelarna. 40 lag var anmälda och Kent Runesson trodde på rekorddeltagande före start.

– Jättekul att det har blivit så populärt. Vi kör nästa år igen för det här är ett bra ekonomiskt tillskott till föreningen.

Alla fullföljande fick medalj och hederspriser fick de främsta i tävlingsklasserna.

Länk till resultat