Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flashmob för mänskliga rättigheter

Åtta elever från Studieförbundet Vuxenskolan flashmobbade för mänskliga rättigheter på Våghustorget.

Vid 13-tidenpå torsdage hände plötsligt något på övre delen av Våghustorget i Örebro. Musik flödade och några ungdomar dansade och lockade förbipasserandes ögon till sig.

Det var åtta elever från Studieförbundet Vuxenskolans projekt SV Kulturcollege som flashmobbade på stan för mänskliga rättigheter. Flashmob är en sorts blixtdemonstration.

– Detta är en självklar del i projektet där vi jobbar samhällspolitiskt och den här gången använder vi kulturen som verktyg för att bjuda in till den workshop vi håller nästa vecka under Örebroveckan för mänskliga rättigheter, säger Karin Olsén lärare på SV Kulturcollege.

SV Kulturcollege är ett projekt som jobbar för att personer från särskolan ska ha samma rättigheter till utbildning som alla andra har. De åtta eleverna från SV Kulturcollege har haft besök av Örebropolitiker i utbildningen som ligger på Fabriksgatan. Eleverna har även hållit i ett seminarium i riksdagen för att berätta om vad de gör.