Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flaska inkastad på pizzeria

En flaska med en vätska av okänd typ kastades in genom glaset på entrédörren till en pizzeria i Askersund natten mot söndag. Nedstoppad i flaskan fanns en papperstuss. Den var svärtad, som om någon försökt tända på den.

Flaskan, som låg på golvet inne i restaurangen, upptäcktes när personalen kom till pizzerian på söndagsmorgonen. Rutan i entrédörren var krossad, troligtvis med en träläkt som stod utanför som varning för snöras. I flaskan fanns en klar vätska, som nu ska undersökas.

Polisen har rubricerat brottet som försök till mordbrand eftersom man misstänker att vätskan är brännbar.

– Vi tittar på de spår som är säkrade. Men vi vill inte lämna ut exakt vad dessa är ifall vi får tag på gärningsmannen, säger kriminalinspektör Max Jondelius på Sydnärkepolisen.

Ägarna till pizzerian har även fått ett tiotal hot via telefon under nästan ett års tid. Vad som sagts vid dessa tillfällen vill Max Jondelius inte gå in på. Inte heller om det kan ha något samband med helgens attentat.

– Det vet vi inte, utan det får utredningen visa.

Ägarna har sagt till polisen att de är oroliga för att det skulle kunna hända något mera. De har avböjt medverkan i NA.