Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler än 40 vårdplatser är stängda

Sjuksköterskebristen gör att USÖ tvingas ha ett 40-tal vårdplatser stängda. Risk för patientsäkerheten eller inte - åsikterna går isär mellan fack och arbetsgivare.

Sjuksköterskan och Vårdförbundets företrädare Pernilla Bjering Dahlén poängterar att sjuksköterskebristen kan komma att hota patientsäkerheten:

– Det finns en påtaglig risk för överbeläggningar. Det är fara att patientsäkerheten hotas, säger hon.

Jan Olsson, hälso- och sjukvårdsdirektör med ansvar för USÖ och länets två övriga sjukhus, svarar:

Hur många platser som är öppna ändras från dag till dag, men så här såg det ut, i går, torsdag: 12 vårdplatser var stängda inom område opererande och onkologi. 32 vårdplatser var stängda inom område medicin och rehabilitering. Totala antalet vårdplatser på sjukhuset är strax fler än 500, då alla är öppna.

Någon risk för patientsäkerheten

ser inte Jan Olsson:

– Vårdplatserna stängs när det är brist på vårdpersonal just för att säkra patientsäkerheten. För närvarande finns tillräckligt med öppna vårdplatser på sjukhuset.

– Vi samarbetar hela tiden mellan de tre sjukhusen i länet för att använda våra samlade vårdplatser på bästa sätt, kommenterar han.

Läs mer i fredagens papperstidning, eller köp den som e-tidning.

Vilka är dina erfarenheter av vården? Mejla till NA:s reporter på [email protected]