Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler lägenheter ska rivas

Statens Bostadsomvandling, SBO, ska nu riva lägenhetslängan på Hälsovägen 5. För många tomma lägenheter i Hällefors är anledningen.

Annons

– Vår förhoppning är att vi efter denna rivning är i mål med vårt uppdrag att skapa balans på bostadsmarknaden i Hällefors, berättar Ola Nilson, projektledare på SBO.

Tidigare revs Hälsovägen 7. Nu ska alltså 5:an jämnas med marken också. Kvar av de så kallade Bananhusen är då bara Hälsovägen 3 som ägs av Hällefors bostads AB, Boab.

– Att vi river Hälsovägen 5 beror på vakanser i uthyrningen och att fastigheten är i dåligt skick. Det skulle krävas stora investeringar att rusta huset.

Det handlar om drygt 30 lägenheter som försvinner. Samtidigt som ”Bananerna” avvecklas så planeras en satsning av SBO i Hällefors också. Det är vid daghemmet Lärkan som ett upprustningsprojekt planeras.

– Idén är att kapa de två övre våningsplanen på daghemshuset på Bergslagsvägen. Och sedan rusta upp dagiset där till de pedagogiska krav som gäller i dag för verksamheten. Plus att vi vill inreda äldrelägenheter på övre våningsplanet på Gillersvägen, i gamla tandläkarmottagningen, och bygga om för en förskola i det bottenplanet.

Då får kommunen i så fall ett samlat område för förskolan. En förstudie om detta projekt har påbörjats som ska räkna på kostnaderna.