Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler lägenheter ska rivas

Statens Bostadsomvandling, SBO, ska nu riva lägenhetslängan på Hälsovägen 5. För många tomma lägenheter i Hällefors är anledningen.

– Vår förhoppning är att vi efter denna rivning är i mål med vårt uppdrag att skapa balans på bostadsmarknaden i Hällefors, berättar Ola Nilson, projektledare på SBO.

Tidigare revs Hälsovägen 7. Nu ska alltså 5:an jämnas med marken också. Kvar av de så kallade Bananhusen är då bara Hälsovägen 3 som ägs av Hällefors bostads AB, Boab.

– Att vi river Hälsovägen 5 beror på vakanser i uthyrningen och att fastigheten är i dåligt skick. Det skulle krävas stora investeringar att rusta huset.

Det handlar om drygt 30 lägenheter som försvinner. Samtidigt som ”Bananerna” avvecklas så planeras en satsning av SBO i Hällefors också. Det är vid daghemmet Lärkan som ett upprustningsprojekt planeras.

– Idén är att kapa de två övre våningsplanen på daghemshuset på Bergslagsvägen. Och sedan rusta upp dagiset där till de pedagogiska krav som gäller i dag för verksamheten. Plus att vi vill inreda äldrelägenheter på övre våningsplanet på Gillersvägen, i gamla tandläkarmottagningen, och bygga om för en förskola i det bottenplanet.

Då får kommunen i så fall ett samlat område för förskolan. En förstudie om detta projekt har påbörjats som ska räkna på kostnaderna.