Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler pass för Laxås undersköterskor

Tisdagen den 24 September så togs det beslut om att undersköterskorna i Laxå kommun som jobbar natt ska jobba 9 timmar/natt istället för 10 timmar. Detta innebär fler pass för oss att jobba. De vill att man ska täcka upp på dagar och kvällar. Det vill säga mindre återhämtning.

Detta kommer att innebära sjukskrivningar och uppsägningar. I andra kommuner har sjukskrivningarna ökat med ända upp till 15 procent när kommunen har fattat samma beslut.

Ska beslutet verkligen tas först och för sedan se vad som händer med personalen? När ett beslut ska tas så måste man ju ändå förstå och ha tagit reda på konsekvenserna?

Undersköterskorna som jobbar i Laxå Kommun är guld värda. Både dag och natt. Vill de verkligen riskera att den här personalen ska må dåligt och att de försvinner? Är vi inte värda mer än så? Just nu känner man sig inte mycket värd.

Jag förstår att något måste göras åt ekonomin men är det verkligen värt att riskera en bra personal? Och leka med vårt mående?

Personalen är väldigt oroliga och mår inte alls bra av det här beslutet.

Vi tar hand om de äldre. Ser till att de är trygga och mår bra. Vi har utbildning och vi är duktiga på det vi gör. Vem kommer finnas där sen? Har de tänkt på hur detta kommer drabba alla?

Även hos dag personalen kommer det bli ändringar. Och även där är det väldigt oroligt. Nej. Tänk mer på oss och vår hälsa och vårt mående! Just nu bryr de sig inte om det. Och det är förjäkligt.

”Undersköterska på natten i Laxå"

Laxå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel