Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera avhopp under mandatperioden 2010–2014

 
Val 2014
Visa alla artiklar

14 ordinarie ledamöter av totalt 31 har under den senaste mandatperioden lämnat sin plats i kommunfullmäktige.

Laxå. Det är flera ledamöter i kommunfullmäktige som under den senaste mandatperioden från 2010 till i dag har hoppat av. Totalt handlar det om 14 personer från tre olika partier, Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet.

Det parti som har haft flest avhoppade ledamöter är Socialdemokraterna där sju personer har lämnat sin post som ordinarie ledamot.

– Ja, tyvärr. Det är till exempel utflyttning och jobb som är orsakerna. Det tar tid att vara politiker, säger Roland Karlsson, ordförande i Socialdemokraternas lokalavdelning i Laxå.

Därefter kommer Kristdemokraterna där fyra personer har valt att lämna sin plats.

– Det är tråkigt. Men livssituationer förändras och då är det politiken som får stå tillbaka. Det är tufft att vara kommunpolitiker. Det handlar om att jobba på kvällar, läsa handlingar och stå till svars för tagna beslut, säger Bo Rudolfsson, partiföreträdare för Kristdemokraterna i Laxå.

I Centerpartiet valde alla de tre ordinarie ledamöterna i kommunfullmäktige att lämna sin plats.

– Det är inte bra, men det var en tillfällighet. Det var arbete och personliga orsaker som gjorde att ledamöterna lämnade sina platser, säger Arne Augustsson, partiföreträdare för Centerpartiet i Laxå.

De tre partierna har lämnat in sina vallistor och ser fram emot höstens val.