Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera frågetecken i ÖSK

Fyra spelare hemma skadade, fyra med osäker status och två på landslagsuppdrag.
I dag anländer ÖSK i Finland – för att räta ut frågetecken.
– Det kommer att bli ett tufft schema. Men jag hoppas ändå alla kommer kunna spela, säger ÖSK:s tränare Sixten Boström.

Tre matcher på fyra dagar väntar ÖSK när laget i dag anländer till Seinäjoki i Österbotten. Men laget slipper bry sig om de förväntade 17 minusgraderna. Återigen spelas vänskapsturneringen inomhus i Wallsport arena. Första matchen avverkas redan i eftermiddag mot HJK Helsingfors.

Atashkadeh tvingas avvaktaÖSK åker till Finland med Simon Nurme, Simon Leonidsson, William Atashkadeh och Johannes Skoglund kvar hemma. Mest oroväckande är förstås att unge Göteborgstalangen Atashkadeh fortfarande inte gått in i matchspel än. Ljumsken ömmar fortfarande.

– Men han är på rätt spår. Nu måste William bara stärka vissa muskelgrupper innan han kan köra i gång på allvar igen, säger Sixten Boström om den centrala anfallaren.

Haddad inte hundra

På den positionen återfinns också Andreas Haddad som inte heller är hundraprocentig i dagsläget – och tillsammans med Magnus Kihlberg och Nordin Gerzic är frågetecken på plats i Finland.

– Haddad har känningar i baksida-lår. Han har aldrig tidigare haft en bristning och vet inte hur hårt han vågar gå på. Men han kommer säkert spela någonting i Finland. Nordin gjorde sin första träning nu på onsdagen och ”Kihlen” har sina gamla känningar, säger Boström.

– Dessutom har Marcus Astvald kräkts och mår lite dåligt. Vi får hoppas att han börjar må bättre.

Almebäck ansluter

På tordagskvällen ansluter även Michael Almebäck och Denis Abdulahi till lägret, som pågår till söndag. Almebäck är just nu i Cypern med det svenska A-landslaget medan Abdulahi är med i det finländska U21-landslaget som möter Estland.

För att fylla ut truppen väljer Sixten Boström att lyfta upp ÖSK Ungdoms mittback Pontus Jakobsson.

Men någon ny provspelare är inte aktuell för stunden. Det hävdar i alla fall Sixten Boström.

– Man vet aldrig vad som händer, men ingen är på väg just nu, säger han på torsdagen.

NA finns på plats och bevakar lägret.