Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera miljoner fattas

En knapp månad före den allsvenska premiären fattas det miljoner i Örebro Hockey.
Den allsvenska klubben har bara lyckats dra in två miljoner, mot budgeterade sex–sju, i sponsorintäkter från näringslivet.
– Det är hela tiden kämpigt att få in intäkter och det är livsviktigt för oss att få till hallen, säger klubbens ordförande Davor Dundic.

Annons

Hockeyintresset i stan stiger i takt med Örebro Hockeys framgångar. Samtidigt har klubben misslyckats i sin jakt på sponsorer. Klubben har endast sålt in 20 procent av den budgeterade sponsorförsäljningen från näringslivet.

Ordförande Davor Dundic, som sköter sponsorförsäljningen via sitt eget bolag Sport Support, erkänner att det går trögt.

– Vi är många som ska slåss om kakan och vi lever i skuggan av fotbollen. Vi satte ett tufft mål, men vi har många affärer på gång. Vi kämpar varje dag, säger han.

Davor Dundic berättar att Örebro Hockey omsätter 14 miljoner kronor. Ungefär hälften läggs på spelartruppen.

Fahlander betalade fem mijoner

NA:s Lasse Wirström skriver nu i en krönika att storsponsorn Mikael Fahlander gick in med fem miljoner och räddade klubben ekonomiskt förra säsongen, och att hans tålamod nu är på väg att tryta.

– Jo, men även Micke har varit med och tagit in de här spelarna. Han har varit med om att bygga den här truppen, påpekar Dundic.

– Fahlander är en stor sponsor och viktigt stöd för klubben, men på lång sikt behöver vi få in fler sponsorer. Vi måste få med näringslivet i större grad.

Vad får ni för bemötande när ni träffar potentiella sponsorer?

– Bra feedback men många slår ner på själva hallen. Jag vet sponsorer som inte dök upp på matcherna i vintras för att de tyckte att det var för kallt i hallen.

Just nu byggs det för fullt utvändigt på Behrn arenas ishall, men det dröjer ända till starten av nästa säsong innan det är klart.

”Måste ha modern hall”

– Hallen är a och o. Ska vi få in intäkter måste vi ha en modern hall. Nu kan vi alla fall visa på att någonting sker.

Kommunen väljer att kompensera Örebro Hockey för att vinterns hemmamatcher i allsvenskan kommer att spelas på en byggarbetsplats.

– Vi har i god anda fått till ett treårsvtal med kommunen. Avtalet är uppbyggt som en trappa där vi betalar hyra vartefter hallen blir klar. Lägst hyra betalar vi den här säsongen.

– Hyresvillkoren är betydligt bättre nu än de varit tidigare, konstaterar Dundic.

Klubbens årsmöte, som var planerat till på tisdag, har med kort varsel skjutits upp till den 21 september.

Varför?

– Vi håller på med en större omorganisation. Vi har ett lag med stora ambitioner och nu behöver vi en organisation som tar hand om det hela. Valberedningen behöver få mer tid för att få organisationen på plats, förklarar Dundic.

– En viktig pusselbit är att få till en organisation under styrelsen. Vi är sju personer i styrelsen, plus två suppleanter, och vi har också familjer och vanliga jobb. Det går inte att ha en så operativ styrelse som den vi har nu. Det behövs mer folk som jobbar med de dagliga bitarna.

Tänker du sitta kvar som ordförande eller avgår du?

– Jag passar den frågan till valberedningen, svarar Davor Dundic.