Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera s-talare på Kumla torg

I dryga timmen dominerade socialdemokraterna torget i Kumla. Men inte alla orkade vara kvar till slutet i det kalla och blåsiga vädret.

Annons

Med manstark blåsorkester och smattrade fanor tågade socialdemokraterna in på torget och samlades kring scenvagnen. Den ena talaren efter den andra avlöste varandra varvat med musik av Anders Johansson. Åhörarna tog till kaffe, åkarbrasor och till och med ett och annat danssteg för att hålla värmen i snålblåsten.

Dålig uppslutning på V:s möte

– Då har vinden ändå mojnat mot i förmiddags då vi hade vårt möte. Det kom bara 25 stycken, mycket beroende på vädret, säger Elisabeth Berglund, ledare för vänsterpartiet i Kumla.

Den som väntade på att få höra Kumlas kommunstyrelseordförande Lennart Eriksson (S) tala fick vänta förgäves. Dagens sista talare var istället förre ks-ordförande Dan-Åke Moberg.

Utklädd Moberg tog till svordomar

Utklädd till äldre dam med kjol och peruk ondgjorde han sig och raljerade över regeringens politik. Svordomarna haglade över torget och oppositionen fick sig i vanlig ordning en skopa ovett den också.

Lennart Eriksson sa så här efteråt om varför inte han höll något tal:

– Jag talade förra året. Vi försöker dela lite på det. Sedan kör Moberg som vanligt sitt eget race när han går upp och talar. Det är inget som vi andra kan påverka.

Annons