Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flest testvarv för Marcus i Malaysia

På fredagstesterna inför söndagen formel 1-race i Malaysia körde Marcus flest varv av alla – 52 stycken.

Annons

Marcus Ericsson kom till formel 1-premiären i Melbourne för två veckor sedan med stora förhoppningar om att i varje fall ta sin Caterham-bil i mål.

Efter två misslyckade fredagsträningar och bara ett ordentligt varv på lördagens kval överträffade Ericsson alla förväntningar när han i början av loppet körde upp sig till elfte plats. Men på 29:e varvet försvann oljetrycket i motorn, och Ericsson tvingades parkera bilen.

Men nu verkar Caterham ha återfunnit pålitligheten, om än inte farten, i Ericssons bil.

Marcus hann nämligen avverka flest varv av samtliga förare under fredagens två 90-minuterstester i malaysiska Sepang. På förmiddagen körde han 24 varv, flest av alla förare, och noterade den 17:e bästa tiden av de 22. Och på eftermiddagen hann han med 30 varv, tredje flest av alla, och 20:e bästa tid. Totalt sett alltså 52 varv, även det flest av alla förare under fredagen.

Men efter målgång meddelade hans stall att det ändå funnits problem på Marcus bil som gjorde att han tappat tid på varje varv. Ett problem som nu ska försöka åtgärdas.

Tuffare morgon dock för teamkompisen Kamui Kobayashi, som tvingades parkera efter fem varv på första träningen på grund av problem med sin energy store-enhet, ”batteriet” som laddas med kraft från energiåtervinningssystemet ERS och som är en vital del av motorn. Caterham tvingades byta energy store-enheten, vilket drog ut på tiden och gjorde att Kobayashi inte kunde köra mer på hela fredagen.

Även Lotus, som liksom Caterham kör med Renaultmotorer, hade stora problem. Pastor Maldonado tvingades bryta efter två varv på första träningen och körde inget mer under fredagen medan Romain Grosjean bara hann med fyra plus fjorton varv. På första testet hade Ericsson dessutom Force Indias Sergio Perez och Marussias Max Chilton bakom sig.

Mercedes Lewis Hamilton var snabbast under första testet medan hans teamkompis Nico Rosberg noterade bästa varvtiden på det andra. Den bästa av de åtta bilarna med Renaultmotorer var Torro Rossos Jean-Eric Vergne på sjätte plats på förmiddagen, medan Red Bulls regerande världsmästare Sebastian Vettel knep tredjeplatsen, bara sju hundradelar bakom Rosberg, på eftermiddagen.

Formel 1-helgen i Malaysia fortsätter med ett timslångt träningspass 6.00 på lördagsmorgonen, svensk tid, och tre timmar senare avgörs kvalet till söndagens race, som körs med start 10.00 (men glöm inte att ställa om klockan till sommartid!).

Läs mycket mer inför helgens formel 1-tävling i lördagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!