Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flextrafik införs även på söndagar

Artikel 55 av 300
Val 2014
Visa alla artiklar

Annons

Flextrafiken, små stadsbussar som inte har förutbestämda rutter i kollektivtrafiken, kommer från och med mitten av juni att köras även på söndagar. I nuläget körs flextrafiken vardagar 7.30-17 och lördagar 9.30-14.

– Flextrafiken är uppskattad av många. Främst bland äldre. Det har funnits önskemål om att den ska gå oftare, säger Björn Sundin (S), ordförande i programnämnd samhällsbyggnad, i ett pressmeddelande.

Det formella beslutet att börja köra Flextrafiken på söndagar tas av nämnden i nästa vecka, säger Hanna Ljung (C), vice ordförande i nämnden.

Flextrafikbussar kör alltså inte samma sträckor hela tiden. Det finns istället ett 80-tal flexpunkter/hållplatser i områdena Solhaga, Västhaga, Rosta och Örebro centrum. Resenärer ringer och beställer hämtning och lämning vid någon av hållplatserna.

Enligt partierna i kommunledningen - S, C och KD - är ambitionen att utöka Flextrafikens område nästa år.

– Vi ser att det finns ett behov i norra delen av staden, säger Hanna Ljung i pressmeddelandet.