Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flextrafik införs även på söndagar

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Flextrafiken, små stadsbussar som inte har förutbestämda rutter i kollektivtrafiken, kommer från och med mitten av juni att köras även på söndagar. I nuläget körs flextrafiken vardagar 7.30-17 och lördagar 9.30-14.

– Flextrafiken är uppskattad av många. Främst bland äldre. Det har funnits önskemål om att den ska gå oftare, säger Björn Sundin (S), ordförande i programnämnd samhällsbyggnad, i ett pressmeddelande.

Det formella beslutet att börja köra Flextrafiken på söndagar tas av nämnden i nästa vecka, säger Hanna Ljung (C), vice ordförande i nämnden.

Flextrafikbussar kör alltså inte samma sträckor hela tiden. Det finns istället ett 80-tal flexpunkter/hållplatser i områdena Solhaga, Västhaga, Rosta och Örebro centrum. Resenärer ringer och beställer hämtning och lämning vid någon av hållplatserna.

Enligt partierna i kommunledningen - S, C och KD - är ambitionen att utöka Flextrafikens område nästa år.

– Vi ser att det finns ett behov i norra delen av staden, säger Hanna Ljung i pressmeddelandet.