Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygplatsen har fått en prislapp på 1,425 miljoner

Än har inget kontrakt skrivits. Men Laxå kommun och Nerikes utbildningar AB är överens om priset för Laxå flygfält, 1 425 000 kronor.

Annons

Den 29 november var en eventuell försäljning av Laxå flygfält uppe som ett ärende på kommunstyrelsen. Laxå motorklubb hörde talas om försäljningen i och med att NA skrev om detta i mitten av december. Först förra veckan träffade utvecklingschef Mats Fransson motorklubbens ordförande. Emellertid lovar han att kommunen har både motorklubbens och flygklubbens bästa i åtanke.

– Vi kommer skriva ett avtalsservitut. Om Nerikes utbildningar säljer marken till någon annan gäller servitutet, försäkrar Mats Fransson.

Motorklubben arrenderar marken fram till 30 april 2013 enligt kontrakt. Bör inte kontraktet sägas upp innan försäljning sker?

– Motorklubbens mark berörs inte vid en försäljning. Nerikes utbildningar kommer inte att äga motorbanan men endurobanan som ligger öster om flygfältet. Vi försöker hitta ett avtalsservitut för att skydda motorklubben, säger Fransson.

Hur ser ni på att motorklubben kan vara rättmätig markägare?

– Det är ingenting som jag känner till. Enligt lantmäteriet så äger kommunen marken.