Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyktingbarn kan få bo i Åmmeberg

Förläggningen för de ensamkommande flyktingbarnen som kommunen ska ta emot kan hamna i Åmmeberg. Inget beslut är fattat, men byggnaden som blir tom när Tallbackens förskola flyttar till skolan är högintressant.

Den 1 september tillträder Veronica Paluero Wanli från Örebro tjänsten som ska samordna mottagandet av ensamkommande flyktingbarn i Askersunds kommun. Något av det första hon ska titta på är vilka lokaler som kan komma i fråga.

Byggnaden blir tom

Tallbacken är den byggnad som är mest intressant. När förskolan flyttar till Åmmebergs skola under hösten kommer den att stå tom.

Politiker och tjänstemän har tittat på lokalerna, och de verkar vid en första anblick passa verksamheten bra, även om det krävs en mer omfattande inventering och besiktning innan det går att slå fast detta.

De kommunföreträdare som NA pratat med betonar att inget beslut är fattat i frågan. Kommunstyrelseordförande Per Eriksson (S) menar dock att det är lämpligt eftersom kommunen redan äger fastigheten, och att det inte finns så många andra lokaler i kommunens ägo som är aktuella.

Privata alternativ

– Duger den så blir det säkert så att det blir där, men duger den inte får vi leta efter andra alternativ. Det finns också en del privata fastighetsägare som erbjudit oss lokaler, säger han.