Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flytta USÖ närmare vägar och tåg

Det är bra att styrande inser att något måste göras för en framtida hållbar trafiklösning i Örebro. Sen måste det diskuteras vad som i verkligheten ger en bra framtida trafiklösning.

Jag ser inte storsatsningen på Superbussar för mer än en halv miljard som en realistisk första satsning. Under de år som projektet pågår förlorar vi stora skatteintäkter på att de som jobbar och inte orkar strulet söker sig bort från stan eller sjukskriver sig. Under de år som vägar lades igen och smalnades var det flera som sa hej då till Örebro till förmån för andra städer. För att inte upprepa misstaget att göra saker och ting i fel ordning önskar jag att politiker tittar på prislapparna på de olika projekten och ställer sig frågan, betalar vi för att lindra symptom eller bota sjukdom?

Bygget av Rättscentrum, nära buss- och tågförbindelse var helt rätt. Det visar på ett strategiskt tänkande som varje dag underlättar för det dagliga flödet. USÖ, en av Regionens största arbetsplatser, ligger inklämt vackert vid Alnängarna. Det är en arbetsplats för flera tusen personer plus patienter, anhöriga, besökare, och studenter. Även om marken räcker till för att husera ett universitetssjukhus så gör inte infrastrukturen det. Istället för superbussar, satsa på att bota sjukdomen med ett nytt USÖ i nära anslutning till bra buss- och tågförbindelser, bra bilvägar och E18/20. Dagligen är det en strid ström till och från USÖ.

Ha detta i åtanke när trafiksatsningar görs i Örebro.

”Infrastruktur A&O”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel