Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyttar hem och söker jobb – via ÖSK

Emil Berger har brutit sitt kontrakt med norska Kongsvinger. Nu letar han civilt arbete i Örebro – med hjälp av ÖSK.

23-årige mittfältaren spåddes en lysande framtid och inledde också lovande när han kom till ÖSK inför säsongen 2011. Men de senaste åren har Emil Berger haft svårt att ta en plats i ÖSK och efter att ha lånats ut till isländska Fylkir under 2013 blev det i våras klart att han lämnar ÖSK för hårdsatsande Kongsvinger i norska tredjeligan.

Där väljer han nu att bryta kontraktet, som skrevs på i april, och letar i stället jobb vid sidan av fotbollen i Örebro. Till sin hjälp har han sin förre arbetsgivare Örebro SK som går ut med Emils ansökan till sina sponsorer i ett av sina informationsbrev.

”Av olika skäl har jag nu valt att återvända till Örebro igen och nu har jag den spännande utmaningen framför mig att ta mig in på arbetsmarknaden” skriver Emil Berger bland annat i brevet.

Magnus Sköldmark från ÖSK:s sportsliga ledning bekräftar att Berger har valt att flytta hem.

– Han är på väg tillbaka till Örebro och det kan bli så att han ges tillfälle att hålla igång med laget framöver om han vill.

Ni hjälper honom att söka jobb vid sidan av fotbollen. Betyder det att han inte erbjuds kontrakt hos er?– Så kan man tolka det, ja.

Varför går ni in och hjälper till med den här servicen när han inte är er spelare längre?– Det är ett beslut som marknadschefen (Eva Palmér) har tagit. Men är det så att vi kan öppna någon dörr för Emil så är det bara positivt.

För Eva Palmér var det naturligt att ställa upp.

– Emil kom och frågade och då var det en självklarhet att hjälpa till. Emil har varit fantastisk för klubben och alltid ställt upp på våra marknadsaktiviteter så då vill vi ge något tillbaka, säger hon.

NA har sökt Emil Berger.