Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Följ avgörandet när vi livesänder SM i längdskidor: "Riktigt häftigt"

24–25 mars är sista datumen i skidalmanackan för den här säsongen.
Då kommer du kunna följa avgörandet i våra livesändningar från längd-SM.
– Det känns riktigt häftigt, säger Mattias Wallström, affärsutvecklare på Mittmedia-sporten.

OBS! För att kunna följa sändningarna behöver du skapa ett gratis inlogg till Skidkanalen. Följ bara instruktionerna nedan.

Den svenska längdskideliten kommer avsluta säsongen med tävlingar i Umeå i helgen. Tävlingarna kommer livesändas via Mittmedias sajter, en satsning som är möjlig tack vare samarbete mellan MittMedia, Solidtango, Solidsport och Svenska Skidförbundet.

– Vi har sett en stor efterfrågan från skidintresserade att se tävlingar som inte tv-sänds och det känns bra att nu kunna tillgodose det, säger Anders Södergren, sponsorcoach på Svenska Skidförbundet.

Nästa år kan det bli fler sändningar, bland annat med nationella och skandinaviska cuper, enligt Södergren.

– Livesänd sport är en viktig del i vår strategi och att vi kan erbjuda SM-tävlingar med några av våra mest populära idrottare känns riktigt häftigt, säger Mattias Wallström på Mittmedia-sporten.

Förre längd- och skidskytteåkaren Sofia Domeij kommer vara den som leder sändningarna.

– Sofia har många års erfarenhet av att själv tävla på elitnivå och är väl insatt i längdskidåkning. På senare år har hon agerat speaker på ett flertal tävlingar och har god erfarenhet av att referera tävlingar, säger Anders Södergren.

HÄR ÄR HELA PROGRAMMET:

Fredag 24 mars:10.00 SM sprintstafett (K) kval, damer resp. herrar.12.00 SM sprintstafett (K) finaler, damer resp. herrar.

► Lördag 25 mars: 11.30 SM 30 km (F) damer.13.30 SM 50 km (F) herrar.