Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folk och musik fyllde hotellet

98 band, 260 musiker och så en och annan vanlig hotellgäst. – Det här kan bli skitkul, säger Gustav Wennberg som skulle på Hjalmar och hamnade på en folkmusikfestival.

Folk at heart är en stor festival som fyller Grand Hotel. Under två dygn spelar en rad olika band runt omkring på hotellet.

På lördagseftermiddagen står arrangören Andreas Svensson och räknar in bandmedlemmar och besökare. Man uppskattar att det ska komma mellan 300 och 400 personer. Riktigt när det blir fullt kan han inte säga.

– Det beror på hur folk fördelar sig, om alla står och tittar på ett band blir det så klart fullt fort. Därför jobbar vi hårt på att försöka placera rätt band på rätt scen.

I foajén har The Magic tabasco swing´n string band dragit i gång.

– Det här är jättetrevligt, säger Jesper Lindberg som tycker festivalen är en bra möjlighet för band att få visa upp sig.

Men det bor inte bara musiker på hotellet. Två busslaster Hjalmarbesökare har också bokat in sig, som får en något annorlunda hotellupplevelse. De sista banden spelar nämligen vid tretiden på natten.

– Inte gör det mig nåt. Jag gillar all musik och det ska bli kul att lyssna när vi kommer tillbaka ikväll, säger Gustav Wennberg.

För tredje gången

Folk at heart har arrangerats 2014, 2015 och nu i år, 2016.

Festivalen pågår i två dagar och hålls på Scandic Grand Hotell. Där spelar under fredagen och lördagen 98 band på 24 olika scener. Allt på ett och samma hotell.

Arrangör är Acoustic folk Örebro AB.