Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folke misstänks för knytnävsslag i ansiktet

En anhörig till Jan Folke drog en vakt i slipsen så han inte fick luft, enligt polisanmälan. Då ska Folke ha slagit ett knytnävsslag i ansiktet på en vakten.

Under julkonserten ska en anhörig till Folke ha knuffat en annan man i bröstet. När vakterna försökte ta ut honom ur lokalen gjorde han kraftigt motstånd. Väl ute från arenan slog och sparkade mannen omkring sig.

Julshowsbesökare som stod utanför dörrarna och rökte fick se hur tre vakter kämpade med att försöka sätta handbojor på honom. När de låg på trottoaren ska han ha lindat sin hand runt den ena vaktens slips så att han inte fick luft. Mitt i kalabaliken kom Jan Folke utrusande och slog en av vakterna med ett knytnävsslag över vänster tinning, enligt polisanmälan.

Många har hörts

– Det var mycket folk utanför, vi har hört 14-15 personer, säger polisens handläggare Håkan Sörensson.

Jan Folke fördes upp mot en vägg och vakterna satte handbojor på honom. Han hade ett sår i ansiktet och kostymen var blodig. Till slut fick man även handbojor på Folkes anhörige, och båda männen fick följa med polisen till fyllecellen.

Misstänkta

De är nu misstänkta för våld mot tjänsteman, den anhörige är även misstänkt för våldsamt motstånd. I polisanmälan framgår att den ena vakten hade en rodnad i ansiktet där han ska ha blivit slagen av Folke.

NA har pratat med en polis som var med vid Conventum. På fråga om han upplevde de två omhändertagna som våldsamma svarar han så här:

– Det kan jag inte gå in på. Du får dra väl dra dina egna slutsatser eftersom de är anmälda för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman.