Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkfest när Midnattssolsrallyt drar in i Bergslagen

Det är folkfest när det klassiska Midnattssolsrallyt drar in i Lindesberg och Nora. Rallyt drar mängder med besökare, och första parkett har Stina Wernersson, snart 88 år.

Annons

Hon bor på andra våningen med balkong ut mot Banvägen där rallyt gör ett service- och lunchuppehåll vid Lindegården.

- Det är roligt att det händer så man har något att titta på, berättar Stina som tillsammans med väninnan Ulla-Britt Jansson, 83, gärna kollar in de gamla bilarna.

Och så passar de på att fika medan bilarna drar in där nere på gatan. Många av bilmodellerna känner de igen.

- En sån hade min pappa, berättar Stina när en Volvo PV rullar in.

- Min pappa också, berättar Ulla-Britt.

Vid lunchuppehållet efter fem specialsträckor leder Stig Andervang. Hemmaåkaren Janne Westlund med kartläsare Anita Jansson för MK Kopparberg går det också bra för, han ligger nia totalt.

- Det har inte varit några problem alls, det är ett otroligt högt tempo och fullt krig ute på sträckorna. Men det tre dagars rally så det gäller att ha lite is i magen, säger han.

Bilarna körs i två huvudklasser, en att åka så fort som möjligt, en att köra så nära 50 kilometer i timmen som möjligt. I den senare klassen kör Norabon Torgny Arvidsson med en Porsche 356 och kartläsaren Per-Arne Svensson.

- Det har gått bra, jag tror vi ligger nia. Men vi har lite missljud i transmissionen, berättar Torgny.

Nu är det dags att dra iväg till en specialsträcka vid Riddarhyttan, och under eftermiddagen en sträcka i Nora.

Alla dagsetapperna startar i Västerås och tävlingen avslutas på lördag.

Läs mer här.