Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkhälsomyndigheten om coronaläget: "Ser ingen minskning" ►NA sände direkt

 
Coronaviruset i Örebro län
Visa alla artiklar

Folkhälsomyndigheten håller sin dagliga pressträff tillsammans med Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, klockan 14:00. Myndigheterna redovisar coronasituationen i landet.

Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

- Vi har höga värden av bekräftade fall och ser ingen minskning. Vi måste hålla ut med de åtgärder som vidtagits och följa rekommendationerna, sa Anders Wallensten på Folkhälsomyndigheten.

Den senaste siffran när det gäller bekräftade fall i landet är 16 755. 1 217 vårdas eller har vårdats på IVA. 2 021 personer har bekräftats avlidna på grund av covid-19, vilket är 84 fler än igår .

Beräkningarna av hur coronasituationen är i Stockholm som presenterades i tisdags visade sig vara gjorda på ett felaktigt sätt. En ny beräkning, med rätt variabler, har nu gjorts. Den visar att ungefär 26 procent av stockholmarna kommer att vara, eller ha varit infekterade av coronaviruset den 1 maj. Den visar också att på varje bekräftat fall kan man räkna med att det finns 75 obekräftade fall.