Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkhälsomyndighetens besked: Inget stopp för stora evenemang

 
Coronaviruset i Örebro län
Visa alla artiklar

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB pressträff om coronaviruset (covid-19).
Folkhälsomyndigheten meddelade där att man hoppas på ett stopp mot stora evenemang, men att frågan inte är löst ännu.

TV Folkhälsomyndighetens pressträff – se senaste uppgifterna från myndigheten

"Myndigheterna ger samlad information om läget när det gäller covid-19, och svarar på frågor", skriver Folkhälsomyndigheten på sin sajt.

Medverkar gör bland andra Anders Wallensten, biträdande statsepidemiolog, Folkhälsomyndigheten, Johanna Sandwall, krisberedskapschef, Socialstyrelsen och Anneli Bergholm Söder, chef för den operativa avdelningen, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Örebro fick sitt första coronafall för en vecka sedan, onsdag 4 mars.

Det rörde sig då om en tonåring som varit på skidresa i Italien.

Sedan dess har flera nya personer bekräftats sjuka i det nya viruset. Senast i dag bekräftades två nya fall, vilket gör det till totalt sju fall i länet.

Gemensamt för samtliga är att de kan kopplas till utlandsresor. Då antingen till Italien eller, som de två senaste fallen, Österrike.