Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkrace på hal is

Folkracebanan i Sången är spolad och redo för Isracet på lördag.
– Förutsättningarna för tävlingen är goda, konstaterar tävlingsledare Marielle Böe, Hällefors MK.

Över 60 ekipage är anmälda till start. Många av förarna är från Hällefors och Kopparberg, men även många klubbar runt om i distriktet finns representerade.

– Det är ett starkt startfält, framför allt kommer det att bli tufft i seniorklassen, säger Marielle Böe.

Väderförhållandena inför ett vinterrace har varit bra. Det har varit rejält kallt och klubben har spolat banan med vatten i omgångar. Bara kyla och snö blir inte det optimala, då blir det lätt grusbana av alltsammans.

– Nu är det tjock blankis på banan, rapporterar Lars-Åke Andersson från klubben.

Asfalten håller inte

På grund av kylan kommer inte den ordinarie startplattan i backen att användas. Asfalten håller inte för den påfrestning som starterna innebär. I stället sker start nere på banan framför första kurvan.

– Det innebär att vi kör fembilsheat i stället för att starta sex bilar per heat. Det blir för snävt in i första vänsterböjen annars, säger Marielle Böe.

Tre heat i grundomgången väntar, två förlottade och den tredje i nummerordning. Fem finaler ska köras; A, B och C i senior och A-finaler i dam/veteran och junior.

Klockan 9.30 sker första start och det är fritt inträde för publiken.

– Nu hoppas vi på några grader kallare till helgen för optimala tävlingsförutsättningar. Minus tio grader vore perfekt för väglaget.

Med isspolningen på Sångens motorstadion har arrangörerna också bra läge inför den kommande Midvintersprinten i februari.