Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För många och långa vårdresor i Region Örebro län

Centraliseringen av sjukvården hör inte ihop med miljövården, där har Andreas (S)vahn (NA 26 april) trampat ordentligt i klaveret. Vi har här i Örebro ett stort sjukhus, dessutom utbyggt. I det bör finnas allt vad gäller basvård och mer därtill, annars lever det inte upp till sin storhet. Med andra ord, vi ska inte behöva åka runt, ena gången till Karlskoga, andra gången till Lindesberg … Omvänt, patienter från de olika sjukhusen i länet ska inte behöva åka hit, utan få sin vård på sin hemort så långt det är möjligt.

Ack, ack, ack, vilka resor! Vi ska ju inte öka på resandet, med tanke på miljöhänsyn. Det här är ju rena dårskapen! Det enda jag ser som positivt är att det ska finnas ett samarbete, i den mån att ingen ska behöva bli utan vård, om det är svårt att få tider där man bor. Jag har patienters (inklusive mig själv) olägenheter i åtanke vad gäller de många resorna. Jag är noga med att säga att detta inte går att skylla på pandemin, det har pågått sedan flera år. Tänk om, gör rätt!

Margaretha Blomqvist

frilansskribent, Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel