Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För mindre skräp: Inför pant på cigarettpaket och snusdosor

Allt för ofta slängs det mycket förpackningsmaterial, burkar, flaskor, tomma snusdosor, cigarettpaket och godispapper på trottoarer, gator och i parker.

En kraftig kampanj mot nedskräpning som vänder sig till barn, vuxna och handel, borde vara på plats inför skolstarten i höst.

Vi som är ute och går kan också göra en insats genom att ta upp skräp som ligger på vår väg och lägga det i närmaste papperskorg. En sådan enkel rörelse kan ju vara bra för kroppen.

Trolig orsak till allt skräpslängande på allmän plats är förutom bekvämligheten (obetänksamheten) att panten på burkar och flaskor är alldeles för låg. Även cigarettpaket och snusdosor borde vara pantbelagda eftersom sådana är vanligt skräp ute på gatorna. Papperskorgar bör finnas i alla bilar och användas. Fler papperskorgar kan hjälpa till att få en renare stad och tillsammans kan vi få det mindre skräpigt.

Skräpplockare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel