Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För mycket information gör det svårt att förstå läkare

Replik

... till ”Svårt att förstå vad läkaren säger”, NA 23 november. 

Jag läste insändaren som handlade om svårigheter i vården och kan verkligen känna igen mig i detta. 

Jag har genom åren varit oss olika läkare flera gånger.  De kan ofta vara jättetrevliga och vill säkert sina patienter väl men varför måste en  läkare mata människor med så mycket information på ett besök? Eller gå in på andra ämnen som inte rör mina frågor?

Jag tycker detta är jättejobbigt och får varje gång ta med mig  ett personligt stöd som kan hjälpa mig via skrift komma i håg allt det viktigaste. I bland hjälper det inte att man förklarar för läkaren att det blir för mycket information.

Jag upplever också att läkare är så stressade och ska hinna  göra mycket på en dag. Varför är det så? Varför ska läkare  ha det så här stressigt på sina arbeten?

Jag skulle önska att läkarna  på vårdcentralen kunde ha mera tid för sina patienter.  Vi alla  är olika och ska få bli sedda efter varje människas  behov. 

Mia Fridh Hagström  

Hjärnkolls ambassadör Kumla         

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel